Спорт плус
9. November 2016 - 9:37

Штафетни рекорди на ПК Бета

Пливачите на ПК „Бета“ имаа успешен настап на пливачкиот митинг што се одржа во Зрењанин, Србија. Во силна конкуренција поставија соборија два рекорда во штафетните трки. 
Кадетите на ПК „Бета“ во состав: Вивит Калач, Давор Петровски, Љупчо Домазетов и Матеј Цветановски поставија нов кадетски, младински и сениорски рекорд во дисциплината 4х50 метри мешано со време 1:51.07 минута.
Сениорскиот состав: Љупчо Ангеловски, Мартин Стефановски, Стефан Цветковски и Марко Бејатовиќ поставија нов сениорски рекорд во дисциплината 4х50 метри слободно со време 1:35.27 минута.