Свет
25. March 2020 - 13:48

Шпанија бара помош во медицинска опрема од НАТО

Шпанската армија побара од своите партнери во НАТО тестови за коронавирусот, вентилатори и заштитни маски во рамки на ангажманите за меѓународна помош на Алијансата.

Началникот на шпанската армија Мигел Виљроја изјави дека Шпанија испратила барање до НАТО што ќе биде проследено до земјите членки.

– Помошта ќе биде дистрибуирана до граѓаните, истакна Виљроја.