Живот
27. September 2015 - 14:15

Шише шампањ продадено за над 100.000 долари

Шише шампањ „Круг“ од 1915 година е продадено на аукција во Њујорк за 116.375 долари и сега се останати само три шишиња од ова пенливо вино.

Продаденото шише шампањ се наоѓа во винаријата на шампањската куќа „Круг“ во северноисточниот француски регион Шампањ.

Освен шишето шампањ, анонимниот купувач добил и посета со тројца гости во регионот Шампањ и винариите на куќата „Круг“ во градот Рему, кои се во сопственост на конгломератот ЛВМХ.