Балкан
3. November 2016 - 13:44

Сестрата на Јованка Броз открива непознати детали: Плачевме кога се омажи за Тито

Нада Будисављевиќ, сестрата на Јованка Броз открива непознати детали од заедничкиот живот на Тито и Јованка, нивното запознавање, како и страдањата на Јованка пред самата смрт.

- Не бев ни студент ниту имав свои приходи. На Јованка и одговараше никаде да не работам, тука да работам за неа од утро во вечер. Тогаш Тито рече: Па зошто да не се вработиш овде во кабинетот и да ти тече работен стаж. Но Јованка не го сакаше тоа - открива Нада во книгата која во Србија е една од најпродаваните.

Кога Јованка Брзо решила да се омажи за Јосип Броз нејзиниот семејство плачело.