Технологија
9. January 2018 - 9:36

Секс роботи за жени

Компанијата за производството на секс роботи - Риалботикс соопшти дека ќе пушти на пазарот и роботи наменети за жени, објави „Дејли мејл".

„Куќните помошници“ ќе можат да говорат, да ги помнат желбите на своите газдарици и ќе бидат опремени со т.н. „бионички пениси“. Тие ќе бидат оспособени да ги задоволуваат сопственичките онолку време колку што ним им е потребно.

Откако минатата година ги патентираше своите секс роботи за мажи, со облик на жена, директорот на компанијата Мет Мекмилан беше изложен на критики - дека не го земал предвид и понежниот пол.