Бизнис
19. October 2016 - 8:22

Седумдесет години од централнобанкарските активности во Македонија

Народната банка денеска одбележува 70 години од централнобанкарските активности во Република Македонија. 

По тој повод вечер НБРМ организира свеченост, на која гувернерот Димитар Богов во име на банката ќе прими орден за заслуги за Македонија од претседателот на државата Ѓорге Иванов, соопшти НБРМ.