Македонија
26. August 2019 - 8:31

Седница на собраниската Комисија за одбрана и безбедност

Собраниската Комисија за одбрана и безбедност денеска ќе ја одржи 45-та седница.

На дневен ред се две точки Предлог-одлуката за испраќање на припадници на Армијата на Република Северна Македонија за учество во мировната операција „Одлучна поддршка“ во Исламската Република Авганистан и Предлог – резолуцијата за Долгорочниот план за развој на одбранбените способности 2019 – 2028.