Живот
23. February 2016 - 13:13

Се збогатил за еден ден: Човек купил имот со таен амбар полн со...

Еден човек од Њујорк отишол во пензија. Сакал својте пари да ги искористи мудро и одлучил да купи куќа и неколку хектари земја во Португалија.
 
Скромната фарма била празна 15 години. Сопственикот и неговата сопруга починале и немало наследници. Куќата била продадена за плаќање на данок. Имало неколку заинтересирани купувачи, но големиот амбар имал голема челична врата која било цврсто заварена. Никој не сакал додатен трошок за да види што има внатре, така што никој не дал понуда за местото.
 
Човекот од Њујорк го купил имотот за пола цена, се преселил и се спремил да го сруши целиот амбар. Радозналоста го убила. Тој и неговата сопруга ги купиле сите можни апарти за да ја исечат вратата и да видат што има внатре.
 
Погледнете што пронашеле внатре: