Македонија
5. August 2016 - 13:05

Се реконструира патниот правец Градско- Дреново

Патниот правец Градско-Дреново ќе добие нов асфалт и нова патна сигнализација. Денеска започнаа работите на патот кој минува низ територијата на општината Росоман. Работите се во рамки на реконструкцијата на магистралниот пат Градско-Прилеп, проект на Министерството за транспорт и врски.  информира за МИА Ѓорѓи Крстевски, портпарол во росоманската локална самоуправа.            

- Ќе  се асфалтира магистралниот пат од Градско до Росоман, ќе се прошири, реконструира и асфалтира  делот кој минува низ Росоман, за на крај да се продолжи со реконструкција и асфалтирање до селото Дреново,соопшти портпаролот на Општина Росоман Ѓорѓи Крстевски.

Тој појасни дека во делот на населеното место Росоман,  патот ке се прошири по 1.5 метар  од двете страни или вкупно  3 метри. - Со тоа би се зголемила безбедноста на пешаците и учесниците во сообраќајот. Паралелно со овој проект, на овој магистрален пат работи и општина Росоман со изградба на атмосферска канализација и доизградба на тротоари, нагласува Крстевски.

Тој  додаде дека општина Росоман заедно со Владата на Република Македонија како и минатите години,  засилено работат на инфраструктурни проекти со кои би се подобрил животот на населението во општина Росоман.