Свет
16. April 2018 - 13:45

Се појавија шокантни сателитски снимки од Сирија: По ракетите на Трамп остана само пепел!

САД, Британија и Франција изведоа во петоткот воздушни удари на Сирија, а објавени се и сателитски фотографии кои покажуваат каква штета направија ударите.

На сликите јасно се гледаат згради во Сирија кои по нападот се срамнети со земја.

Istraživački centar Barzah pre bombardovanja

Точно 76 проектили се испалени врз истражувачкиот центар Барзах во северен Дамаск, а вкупно за две минути се испукани 105 проектили.

Istraživački centar Barzah posle bombardovanja

Официјалните лица од Пентагон изјавија на брифингот во саботата дека воздушните удари биле „прецизни, масивни и ефикасни“