Македонија
17. February 2016 - 16:32

СДСМ Штип: Катастрофални услови во Клиничката болница во Штип

Катастрофалните услови за лечење на пацинетите и за работа на докторите во Клиничката болница во Штип е уште една потврда за хаосот во здравството. Најавите за изградба на нова Клиничка болница никогаш не се реализираа.

Но, затоа пациентите и понатаму се лекуваат во мизерни и крајно недостоинствени услови, почнувајќи од недостигот на основни средсва, материјали и лекови, па се до преполните болнички соби со 10-12 кревети, лоши хигиенски услови, простории полни со Пациентите коишто боледуваат од малигни заболувања како и дијабетичарите, постојано се соочуваат со недостиг на лекови коишто се неопходни за нивниот живот. 

Огромен е бројот и на оние коишто молат за помош за лекување во странство.