Македонија
27. February 2020 - 10:50

СДСМ и БЕСА ќе го официјализираат предизборниот договор

СДСМ и Движењето БЕСА денеска во 12 часот во Музејот на современа уметност ќе го официјализираат предизборниот договор за заедничко учество на предвремените парламентарни избори, закажани за 12 април.

Официјализирањето на предизборната коалиција доѓа откако лидерите на двете партии, Зоран Заев и Биљаљ Касами ги усогласиле ставовите околу програмата, но носителите на изборните листи.