Македонија
26. November 2015 - 8:29

Самостојна изложба на ликовниот уметник Стефан Хаџи-Николов

Во Галеријата АРТЕ во Скопје вечер ќе биде отворена самостојна изложба „Импресии“ на ликовниот уметник Стефан Хаџи-Николов.
 
На изложбата ќе бидат претставени  дваесетина уметнички дела на авторот изработени во техника масло на платно.
 
Стефан Хаџи-Николов е годинашен добитник на државната награда „23 Октомври“ за долгогодишни остварувања во областа на културата и уметноста.
 
Роден е во Скопје (1955), член на ДЛУМ од 1984 година, добитник на повеќе награди, а има учество и на повеќе од 100 групни изложби во земјата и странство.