Живот
11. April 2018 - 21:33

Само едно нешто треба да стои под креветот на кој спиете - се смета дека носи среќа

Кога лежиме или спиеме на нашиот кревет според Фенг Шуи, древната кинеска техника за подредување на предметите во просторот, треба да не ставаме ништо под него.

Главно, овој простор треба да биде слободен за да има отворен проток на енергија која ќе се канализира рамномерно низ целото тело во текот на ноќта. Затоа, доколку имате било што под креветот, а најчесто тоа се стари предмети, веднаш најдете им друго место и помогнете си на самите себе.

Сепак, има и исклучок. Ова правило на Фенг шуи „ништо под креветот“ може да го прекрши само „ковчеже со богатство“. Доколку имате и во него собирате пари, слободно ставете го под вашата постела и ќе имате повеќе позитивна енергија.