Македонија
18. November 2023 - 17:21

Самитот во декември повторно пропуштена шанса

Декемврискиот самит на Европската Унија најверојатно ќе биде уште една пропуштена шанса за Македонија, таков став дели Претседателот Пендаровски. Отварањето на поглавјата останува условено од уставните измени. Шефот на дипломатијата пак, не се откажува од европската агенда.