Балкан
26. November 2015 - 17:39

Сафонов: Руските туристи до 7 декеври треба да се вратат татковината

Поголемиот број руски туристи треба да се вратат од Турција до 7 декември, изјави денеска шефот на „Ростуризам“, Олег Сафонов.

Тој наведе дека според денешните податоци во Турција се наоѓаат 9.964 руски туристи.

- Поради ситуацијата со Турција за повеќе од 40 проценти ќе се намали бројот на туристите кои патуваат во странство, истакна Сафонов.

Турција секоја година од над 4,4 милиони руските туристи инкасираа по околу 10 милијарди долари.

- Очигледно е дека Турција нема повеќе да ги добива тие пари,, посочи Сафонов.