Свет
12. February 2016 - 22:40

САД: Конгресот усвои санкции против Северна Кореја

Претставничкиот дом на Конгресот на САД денеска усвои предлог за проширување на санкциите кон Северна Кореја и го упати на потпис до американскиот претседател Барак Обама.

Предложените мерки се усвоени со силна поддршка. 

Не се очекува дека Обама ќе стави вето на предлог законот, со оглед на огромната поддршка која нацртот ја има во Конгресот.