Бизарно но вистинито
22. April 2016 - 9:49

Родила на само 6 години: Елизабета својата ќерка ја донела по природен пат

Елизабета Лиза Грисченко, од поранешниот Советски Сојуз, имала само пет години кога нејзиниот 70. годишен дедо по мајка ја силувал и и направил дете. Само седум дена откако наполнила 6 години, таа родила дете.
 
Елизабета била донесена во болница во 1930 година, бидејќи родителите биле загрижени за нејзиниот стомак кој наеднаш се зголемил. Докторите веднаш го прегледале девојчето о сфатиле дека и градите и се зголемени. Откако семејството дознало дека девојчето е бремено, откриле дека ја силувал дедо и кој живеел со нив.
Нејзините родители не им доволиле на докторите да извршат царски рез, бидејќи во тоа време тоа се сметало за многу опасна интервенција. Таа родила девојче тешко 3 килограми и долго 52 сантиметри, кое починало после раѓањето.
 
После сето она што го преживеале, семејството се преселило во Владивосток. Најголемата иронија е тоа што дедото кој ја силувал , продолжил да живее со нив.