Бизнис
29. јуни 2018 - 9:39

РКЕ ќе објави за колку ќе се намали цената на струјата

Новата цена на струјата ќе се знае денеска по подготвителната седница на Регулаторната комисија за енергетика. 

Новото раководство на РКЕ вчера на средба со новинарите најави дека ќе има минимално намалување на цената на струјата. 

Како што информираа од РКЕ, компанијата ЕВН побарала зголемување на цената за девет проценти, ЕЛЕМ намалување за 1,5 проценти, а МЕПСО не побарале ниту зголемување, ниту намалување.