Спорт плус
6. August 2016 - 10:42

Рио 2016: Пливачката Богдановски го носеше македонскот знаме

На церемонијата на свеченото отворање на 31.те Летни Олимписки игри во Рио македонскот знаме го носеше пливачката Анастасија Богдановски.

Македонија на овие игри ќе биде претставувана од шест спортисти.