Спорт плус
6. August 2016 - 11:50

Рио 2016: Балабан прва на борилиштата

Од македонските спортисти прва на борилишата ќе се појави Нина Балабан во стрелаштво. Таа денеска на првиот ден од Игрите ќе настапи во стрелаштво 10 метри, во една од првите дициплини на Игрите. Натпреварот почнува во 8:30 часот по локално време или 13:30 по македонско.
Во оваа дисциплина ќе настапат вкупно 57 натпреварувачки.
На првиот ден од Игрите во Рио ќе бидат доделени медали во вкупно седум спортови, а ќе почнат натпреварите и во уште 14 спортови.