Живот
14. October 2017 - 12:29

Решил да ја изора нивата, во бавчаta го нашол ова буре: Кога го отворил за малку ќе се онесвестел!

Овој фармер никогаш не очекувал да биде богат. Еден ден копал по својот имот додека не удрил во едно сино буре.

Она што го пронашол во бурето го шокирало. 600 милиони долари се наоѓале внатре.

Хосе Маријан Картолос, 65-годишен фармер добил дозвола од државата да го обработува овој имот.

Картолос од таа причина не можел да ги задржи парите, ги запленила колумбиската влада и најавила дека пронајдените пари ќе ги вложи во патишта и образование.

Наводно, овие пари му припаѓале на познатиот Пабло Ескобар, кралот на кокаинот и еден од најголемите мафијаши во светската историја.