Живот
19. October 2016 - 16:37

Разделените сијамски близнаци закрепнуваат – едниот едвај преживеал, а тогаш во ист момент…

Штотуку одвоените сијамски близнаци Енијас и Џејдон кои имаат само 13 месеци, успешно закрепнуваат во болница во Њујорк, после тешката операција на раздвојување која траела цели 20 часа.

Лекарите велат дека се лучило чудо кога во ист момент ги отвориле очите будејќи се од анестезија.

Операција чинела 2,5 милиони долари.

Џejдон подобро ја поднел опрацијата. Ден по операцијата почнал да ја движи раката. Eниjас е во полоша состојба, со чести аритмии на срцето.

Нивната мајка бројните следбеници на Фејсбук длабоко ги погоди со следниве зборови:

-Отсекогаш ве гледав како да сте раздвоени, и тоа што сте сега две физички лица, мене не ми претставува разлика. Толку многу ве сакам. Сега е време да отвориме ново поглавје во животот. Подготвена сум за таа борба, а знам дека сте и вие – напишала на Фејсбук, мајката на близнаците, Никол Мекдоналд.