Свет
7. May 2017 - 12:38

Путин денеска слави - ова е причината

Седми мај 2017 година се навршуваат пет години од стапувањето на должност на претседателот на Русија Владимир Путин во третиот мандат. Путин во политиката влезе уште во 1999 година и беше премиер. Тој во 2000 година стана вторитот претседател на Русија, по Борис Јелиќ. 

Путин важи за еден од најмоќните личности во светот.