Свет
6. March 2020 - 12:32

Прв случај на новиот коронавирус во Ватикан

Ватикан го пријави првиот случај на новиот коронавирус, а заразен е член на медицинскиот персонал.

Портпаролот на Ватикан, Матео Бруни изјави дека случајот е откриен вчера и оти амбулантните служби во клиниките во Ватикан се затворени за да бидат стерилизирани.

Ватикан ги известил и италијанските здравствени служби.