Спорт плус
21. May 2016 - 17:15

Прв до врв: Во недела сите на Водно, а на врвот еко забава

Под мотото “сите на Водно”, во недела ќе се одржи ПРВ ДО ВРВ 2016, најмасовниот планински настан во Македонија.
 
Омилениот настан на скопјани и оваа година во програмата ги има трките во планинско трчање, планински велосипедизам, друмски велосипедизам, како и олимпискиот пикник на целта кај врвот, каде ќе се одржи музичкиот еко фестивал.
 
Стартовите на трките се закажани во 9 часот и 45 минути кај Музејот на град Скопје за велосипедистите, и во 10 часот кај основното училиште Кочо Рацин за оние кои ќе се натпреваруваат во трчање и планинарење.
 
На врвот од 11 часот ќе започне еко музичкиот фестивал каде ќе настапат групата Бета Хаус, Слаткаристика и DJ Гоце САФ. Во 13 часот ќе се одржи церемонијата на прогласување победници, а настанот ќе трае до 16 часот.
 
Сите пријавени учесници можат да ги подигнат своите стартни пакети во петок и сабота на плоштадот Македонија, а оние кои доаѓаат од другите градови истото ќе можат да го сторат и во недела, на денот на трката, од 8 до 9 часот кај ОУ Кочо Рацин.
 
ПРВ ДО ВРВ 2016 е подготвен за сите љубители и поддржувачи на спортот, природата и музиката, во недела на целодневен хепенинг на Водно.
 
Настанот го организира здружението за спорт и рекреација Прв до врв во соработка со градот Скопје и со поддршка на деловната заедница.