Македонија
21. October 2019 - 20:23

Протест во Софија против одлуката на Франција за Македонија

Десетици интелектуалци, јавни личности и граѓани се собраа вечерва пред Амбасадата на Франција во Софија за да го изразат своето несогласување со одлуката на претседателот Макрон да го блокира почетокот на пристапните преоговори на Скопје и Тирана.