Фудбал
27. September 2018 - 10:33

Прошталниот натпревар на Благоја Истатов (Видео)

Благоја Истатов е едно од најголемите македонски фудбалски имиња. Се прослави со настапите во Партизан откако претходно ги бранеше боите на Беласица и Победа.
Бранеше и во холандскиот Утрехт.
Истатов официјално се прости од фудбалот во 1982г на спектакуларен натпревар во Струмица помеѓу Беласица и Партизан.
На трибините повеќе од 15.000 љубители на фудбалот го поздравија голманот кој ја прослави Струмица и Македонија. Почетниот удар беше на големата музичка звезда Здравко Чолиќ кој ја изведе и песната Друже Тито ми ти се кунемо.  Лесна ти земја Благоја....
https://