Македонија
31. May 2017 - 8:36

Промотивен настан за фер конкуренција на пазарот

Организацијата на потрошувачи на Македонија (ОПМ) денеска организира промотивен настан за поттикнување фер конкуренција на пазарот.

Претставени ќе бидат резултати од студијата „Поттикнување на фер конкуренцијата на пазарот - Детектирање и анализирање на проблемите со заштитата на потрошувачите и сузбивање на нечесната пазарна пракса“.

На настанот поздравни обраќања ќе имаат претседателката на ОПМ Маријана Лончар Велкова и координаторот на ИПА 2 проектот - Механизам за граѓански организации, Александар Колекески.