Македонија
8. October 2015 - 8:48

Промоција на зборник со научни трудови

Во Инфоцентарот на ЕУ во Скопје, денеска ќе биде промовиран зборник со научни трудови „Тукидид наспроти Кант денес: преобмислување на војната и мирот – есеи во чест на Гашпар Биро“.

Публикацијата е на англиски јазик, а издавач е Универзитетот Американ Колеџ Скопје (УАКС). Зборникот ги содржи трудовите изложени на меѓународна конференција, која се одржа минатата година во Скопје.

На промоцијата на зборникот е најавено обраќање на заменик шефот на мисијата на ОБСЕ во Македонија, амбасадорката Мариане Берец и вонредниот и ополномоштен амбасадор на Унгарија во Македонија, Јозеф Бенце.