Македонија
27. September 2017 - 9:25

Продолжува судењето за „Поткуп“

Во Основниот суд Скопје 1 денеска треба да продолжи судењето за случајот „Поткуп“, во кој премиерот Зоран Заев, во својство на градоначалник на Струмица, е обвинет дека наводно побарал поткуп од струмички бизнисмен Иван Николов, во вредност од 160 илјади евра за градежно земјиште во Струмица.

На последното рочиште одбраната на Заев побара изземање на снимките од Посебните истражни мерки објавени на Ју тјуб.

Заев по рочиштето кое беше на 27 јуни изјави дека неговата намера е целосно почитување на судот и судските решенија и одлуки, како и дека се надева оти ќе се работи брзо и ќе се донесат одлуки, за, како што истакна, на крајот и тој како и сите граѓани да ја дочекам правдата.

Со одбраната, како што рече, размислувале дали да ја објават целосната снимка за да се дознае целата содржина или да бараат нејзино изземање како доказ, по што се одлучиле да ја искористат втората можност што им ја дозволува законот.