Џет-Сет
10. August 2015 - 10:26

Принс следниот месец со нов албум

Познатиот американски музичар Принс својот нов албум ќе го објави на 7 септември.

Принс, кој има изјави дека „Интернет е готов уште 2010 година“, одлучи новиот албум да го издаде за музичката платформа „Тидал“.

Новиот албум „Hitnrun“ ќе биде објавен на 7 септември. Ова е негов 36-ти албум по ред. Принс привот албум „For You“ го објави во 1978 година.