Балкан
7. August 2015 - 14:51

Приказната за изгубеното девојче продолжува: Човекот кој ја пронајде сега има нов план!

Веста за исчезнувањето на Самира Алиќ, малото девојче од Босна, која дефинитивно го потресе регионот, добива ново продолжение. Петгодишната Самира која отиде со братчето во шума каде се изгуби и беше пронајдена по неколку денови речиси полумртва, од страна на Дамир Кавгиќ, сега најверојатно и ќе биде посвоена од него.

За потсетување, девојчето заедно со своето бртче се изгуби во шума. Пет дена цела Босна трагаше по нив. Без испратени и кучиња трагачи, а кога херојот ги пронајде, децата беа исцрпени и дехидрирани. Сега, човекот кој ја најде Самира, вели дека толку му прираснала за срце што сака да ја посвои.

- Ми дојде одвнатре да го барам девојчето, ова е божја волја. Кога дојдов до еден дел од шумата каде никој не оди, слушнав крик и веднаш започнав да го барам девојчето. Ја здоглдав и извикав жива е! Почуствував голема радост и му се заблагодарив на Бога, вели тој и додава дека таа се навикнала на него и сопругата, па сериозно размислува да стане дел од неговото семејство.