Ракомет
17. January 2016 - 23:17

Прибак: Треба по ова позитивно да одреагираме

По дуелот со домаќинот Полска во микс зоната Немања Прибак, кој постигна три гола за натпреварот истакна:

-  Тоа беше воиграна акција (за последниот напад), но не помина. Акција од тренинг. Ова беше најдобар натпревар до сега според мене не знам што фалеше. Можеби некој зицер да дадевме, можеби пенал, можеби јас да погодев, можеби некоја статива, Или контра од прво полувреме, Но тоа е спортот. Можевме со бод или два да одиме. Малку психички сме паднати добар натпревар пред 15.000 луѓе со домаќинот. Малку сме истрошени.

За следниот ривал истакна: 

- Србија ќе биде порастеретена. Нов селектор, нова екипа тие се по одмори од нас во втор дел не играа сите. Беа во вториот дел и без прва постава. Ние сме поквалитетни, имаме подобра одбрана, повоиграни сме. Треба по ова да одрегираме позитивно, сите играме во големи клубови. Играме добро без разлика на резултатите.