Македонија
21. February 2020 - 23:09

Прекршочни пријави за приведените активисти

МВР на прашање на Сител одговори дека против приведените активисти кои биле дел од протестот пред министерството за животна средина се поднесени прекршочни пријави за нарушување на ЈРМ.

- На 21.02.2020 година во 17.10 часот на ул.Филип Втори Македонски бб поточно во Министерство за Екологија по чл.27 од ЗППЈРМ го нарушиле ЈРМ пет лица со испишување на графити во вид на дланки од раце на прозорците на Министерството за Екологија и натпис на плочникот пред прозорците со цел покренување акција за Еколошка свест. На лице место сочинети се пет записници за констатиран прeкршок против лицата, велат од МВР.