Македонија
5. December 2019 - 18:43

Прекин во снабдувањето со струја во Козле

 

Прекин во снабдувањето со електрична енергија настана денеска во 15:50 часот за корисниците кои се напојуваат од трафостаниците кои се поврзани на 110 киловатниот далекувод Скопје 3 – Козле, во ТС Скопје 3, соопшти ЕВН.

Оттаму информираат дека на овој далекувод кој е во сопственост на ЕВН нема регистрирано дефект, туку не доаѓа електричната енергија од ТС Скопје 3 која е во сопственост на АД МЕПСО и потоа истата да се дистрибуира до корисниците.

Од ЕВН велат дека се утврдува која е причината за ова, но за да не останат корисниците подолг период без електрична енергија тие биле префрлени на други напојни точки. За 40 минути сите корисници повторно биле вклучени во дистрибутивната мрежа.

– Изминатите два дена во истата ТС Скопје 3 на АД МЕПСО реагираше заштитата при што во прекин беше 110 киловатна врска на ЕВН Скопје 3-Запад. Дел од корисниците од населбите Водно, Капиштец, Козле, Карпош 2, Ѓорче Петров, Влае, Тафталиџе, Сарај  кратко време останале без електрична енергија. Екипите на ЕВН веднаш реагирале, а корисниците биле префрлени на други напојни точки и било нормализирано снабдувањето со електрична енергија, соопшти ЕВН.