Македонија
21. October 2020 - 8:38

Предлог-закон за спречување и заштита од дискриминација на разгледување пред собраниски комисии

Предлог-закон за спречување и заштита од дискриминација во второ читање денеска е на дневен ред на две комисии во Собранието.

Предлог-законот прво ќе биде разгледуван на втора седница на собраниската Комисија за европски прашања, а потоа и на 11-та седница на Законодавно-правна комисија.