Македонија
9. May 2017 - 8:29

Предавање за еднаквоста помеѓу жените и мажите

Францускиот институт во Скопје организира предавање и дебата на тема „Еднаквоста помеѓу жените и мажите според Советот на Европа“.

Предавањето, што ќе се одржи во ЕУ Инфо центарот, ќе го одржи Ан Негр, експерт во Советот на Европа, доктор на науки и адвокатка.  

Како што соопшти Францускиот институт, воедно ќе биде поставена изложбата на фотографии на Милан Стрезовски, насловена како „30 Портрети на жени коишто се борат за женските права“.