Балкан
2. April 2024 - 12:10

Пред исчезнувањето мајката на Данка пребарувала колку е оддалечена границата со Романија

По вештачењето на телефонот на мајката на исчезнатата Данка Илиќ, откриено е дека таа го прабарувала граничниот премин меѓу Србија и Романија непосредно пред исчезнувањето на детето, тврди Информер.

Исто така, како што тврди Информер, мајката на детето пребарувала и кривична одговорност за одредени кривични дела.

Потрагата по двегодишното девојче Данка Илиќ (2) од Бор, кое исчезна во вторникот на 26 март во 13 часот и 45 минути во населбата Бањско поле, влезе во осми ден, но за жал се уште нема информации за судбината на детето.

Малата Данка во моментот на нејзиното исчезнување носела виолетови панталони и јакна во зелена маслинеста боја.