Македонија
13. January 2022 - 10:07

Позната причината за смртта на Горјан Тозија

Утрово на 68-годишна возраст од пневмонија почина Горјан Тозија – Медо, поранешен директор на Агенцијата за филм.

Тозија беше филмски продуцент.

Беше претседател на Друштвото на филмски работници (ДФРМ), а во 1993 стана директор и на државниот продуцент „Вардар филм“.