Македонија
13. January 2021 - 13:05

Позитивен на Ковид-19 здравствен работник од Росоман

Здравствен работник од Росоман е меѓу новозаболените од коронавирус во Тиквешко. Информацијата ја потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Како што рече Јовановски, изминатите 24 часа во регионот е евидентиран нов 31 случај позитивен на Ковид-19. Дваесет и пет лица се од Кавадарци, по три од Неготино и од Росоман. Сите се на возраст од 13 до 70 години.