Македонија
22. April 2019 - 20:08

Пожар во Вардариште

Пожарникари со три противпожарни возила интервенираат во гаснење на пожарот што доцна попладнево изби во Вардариште во населбата Ново Лисиче. Се работи и со две комунални возила и багери.

Запалено е од сите страни на депонијата, а чадот се осеќа дури и во центарот на градот.

Од Противпожарната бригада за Сител, наведоа дека гори отпадот на Вардариште, како и дека најверојатно пожарот е подметнат од несовесни граѓани.