Македонија
5. September 2015 - 18:20

Пожар кај село Каратманово

Гори борова шума во атарот на село Каратманово во Оптина Лозово. Пожарот моментно го гаснат над 30 пожарникари, вработени во ЈП Македонски шуми и други институции, како и жители од селото.

Според информациите од надлежните кои се на терен, се уште не може да се процени колкава површина е зафатена, но се смета дека пожарот е предизвикан од човек.

Нема опсност од проширување на огнената стихија во околните населени места.