Живот
4. April 2018 - 11:15

Последната желба на овој дедо била многу емотивна: Починал само неколку часа подоцна

Болницата за него ги прекршила правилата.

Ешли Стивенс на својот Фејсбук профил објавила трогателни фотографии и видео снимка од последните моменти на нејзиниот дедо Петар Робинсон.

Таа првенствено сакала да му се заблагодари на персоналот во болницата кој ги прекршил правилата за нејзиниот дедо кој умирал, за последен пат да го прегрне своето куче/

Внуката го снимила моментот кога неговото куче Шеп го посетило во болницата во шкотскиот град Данди.

Персоналот на болницата морало да заобиколи неколку строги правила за да може кучето да влезе.

Локалните закони забрануваат домашни животни во болниците, освен во исклучителни ситуации, на пример на барање на пациент пред умирање.