Македонија
29. December 2015 - 8:25

Последен училишен ден оваа година: Учениците од утре на распуст

За околу 270.000 ученици во основните и во средните училишта утре ќе почне зимскиот распуст. Денеска е последен ден од оваа година и ова полугодие, кој ќе го поминат во училишните клупи.

Учениците ќе се вратат на настава во новата учебна 2015/2016 која ќе продолжи на 21 јануари 2016 година.