Бизарно но вистинито
11. December 2017 - 16:50

После убод од комарец се соочил со бизарна болест – Сега „се претвора во слон“!

Мажот Раимундо боледува од бизарна болест поради која неговото тело се претвора во „слон“.

Пред 20 години тој добил кобен убод од комарец кој го заразил со паразитска инфекција лимфна филароза позната како „елефантијаза“, пренесе Кликс.

Оттогаш тој се бори со инфекцијата и набљудува како ногата му се деформирала. Поради тоа тој е речиси парализиран.

Инфекцијата му предизвикува „набрекнување“ на екстремитетите или гениталиите. Исто така им нанесува голема штета на бубрезите и лимфните јазли иако нема надворешни симптоми.

Поради болеста луѓето неможат повеќе да работат, а доколку не се лекува може да биде кобна.