Свет
18. November 2019 - 19:22

Поранешен хирург обвинет за педофилија, сексуален напад и силување

Поранешен француски хирург д- Ле Скурнек е обвинет за силување и сексуален напад, по идентификацијата на 250 жртви. Мнозинството потенцијални жртви на поранешниот хирург се од регионот на Бретања, Франција.

Прелиминарна истрага била отворена во почетокот на октомври за да се идентификуваат можните жртви, ова откако била откриена тетратката пронајдена во домот на лекарот во 2017 година. Во оваа тетратка се евидентирани имиња на потенцијални жртви и докторот ги опишал сексуалните практики кои ги имал со нив.

Од овие 250 потенцијални жртви, 209 биле сослушани, 184 сакале да поднесат тужба а 181 биле малолетни лица кога се случил настанот.