Македонија
20. December 2019 - 18:25

Поради магла намалена видливост на патот Куманово – Страцин и на превоите Стража, Ѓавато и Купа

Намалена видливост поради појава на магла до 100 метри има на патниот правец Куманово – Страцин, од 100 -150 метри, на планинскиот превој Стража и до 100 метри на планинските превои Ѓавато и Кула.

Како што соопштија од ЈП Македонијапат, сообраќајот на патиштата ноз државата се одвива тековно по претежно влажни коловози.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината кон условите на патот.