Живот
22. November 2015 - 21:22

Полициското куче по кое плаче светот: Неговиот водач раскажа што се случило

Француското полициско куче кое загина во борбата со Џихадистите, било неколку месеци пред пензионирање. Дизел, кучето по кое плаче светот, на седум години беше убиено во антитерористичката акција која се случи во средата, за да се истребат исламистите кои ја направија најкравата драма во Франција по Втората Светска Војна.

Водачот на Дизел изјавил дека имал целосна доверба во кучето кое дотогаш било дел од повеќе полициски акции кои имале успешен крај.

- Двајцата знаевме кој како ќе реагира во одредена ситуација, вели тој низ солзи и додава дека во станот кој бил гнездо на терористите Дизел влегол, ја поминал првата соба, потоа втората каде најверојатно нашол некој, а потоа се слушнале истрели и експлозија.