Бизнис
31. July 2019 - 13:20

Поевтинува парното греење

Според новиот ценовник на РКЕ за приклучените на БЕГ намалувањето е за 6 процени.

За домаќинствата на ЕЛЕМ енергетика намалувањето е 13 отсо, а за приклучените на Скопје Север 12 проценти. Новите цени важат од први август.

Градско парно користат 53.000 домаќинства.

Ирена Чачкова